vrijdag 28 maart 2008

Cacerolazos

Gisteren leek erg op eergisteren. Om 19:00 hield Cristina een toespraak waarin ze aangaf open te staan voor een dialoog met de stakende boeren, maar ze links en rechts ook wat venijnige tikjes uitdeelde. De boeren reageerden met een afgemeten: 'als ze wil praten weet ze ons te vinden; wij zitten op dezelfde plek als de afgelopen 2 weken'. Geen onverdeeld succes dus, en voor een aantal mensen voldoende om de straat weer op te gaan met het keukengerei om hun ongenoegen duidelijk te maken.

De 'good guys', hier manifestanten of 'Cacerolazos' (Cacerola=pan, de achtervoeging -azo betekent iets als 'klap met') genoemd, togen wederom niet naar Plaza de Mayo maar verzamelden zich op diverse kruispunten in de stad. Zo ook op Callao y Libertador, 1 blok bij ons appartement vandaan. En wat doe je dan, als je dat op TV hoort? Precies, even poolshoogte nemen. Buitengekomen bleek de stoet zich net in beweging gezet te hebben, maar waar naartoe was niet duidelijk. Omdat wij het wel even gehad hadden met de avondlijke wandelingen hebben we ons maar thuis teruggetrokken voor de TV. Daarop bleek opmerkelijk weinig te zien, waarschijnlijk ook omdat Boca een wedstrijd voor de Zuid-Amerikaanse Champions League speelde (4-3 winst tegen Colo Colo). Kortom: weinig nieuws, maar wordt ongetwijfeld vervolgd.

De afgelopen dagen is het er trouwens niet van gekomen een supermarkt van binnen te bekijken, maar ik begrijp van iedereen dat de schappen met vlees, zuivel en groenten vrijwel leeg zijn. En dat wat er nog te krijgen is, is in prijs minimaal verdriedubbeld. Morgen toch maar even naar de Carrefour om te kijken wat er nog wel te krijgen is....

1 opmerking:

Harm zei

Begint toch wel erg vervelende vormen aan te nemen. Marjon van Rooijen komt nu regelmatig melden over de situatie in Argentinie.
Hoe kom je nu aan eten? Zit je vriezer/koelkast nog vol? Of kun je in restaurants nog wel wat krijgen en hoe komen die daar dan aan?
Kortom Daco de vragen beginnen toe te nemen aan het thuisfront.