dinsdag 20 november 2007

Que tiren aqua.....

... en dan iets met puta (la puta que te pario, als je het echt weten moet), maar de strekking van het verhaal was dat het op de tribune erg warm was en dat men water wilde. We schrijven zaterdagmiddag 17 november, en we bevonden ons in het River Plate Stadion voor de wedstrijd Argentinië – Bolivia. Zoals bekend had ik afgelopen dinsdag 3 uur in de rij gestaan voor kaartjes, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Achteraf bleek het niet helemaal uitverkocht, maar wel erg warm. Een graadje of 30, en dat is zonder wind vrij heet. Waarschijnlijk daarom waren zowel de spelers als het publiek de eerste helft erg rustig. Gelukkig had Messi er wel zin in, kittig spelertje is dat. Zou wel iets voor Ajax zijn denk ik. Riquelme slenterde met zijn kenmerkende sacherijnige kop een beetje rond op het middenveld, en het was dat het vlak voor rust 1-0 werd (Aguero, a.k.a. Kun), anders was er helemaal niets gebeurd.

Maar toen de 2e helft. Het publiek smeekte massaal om water, en dat kwam er ook. De brandweer zette de kranen vol open, en toen sloeg de vlam in de pan (figuurlijk natuurlijk, want met zoveel water is dat lastig). De supporters waren wakker, geweldig sfeertje (en wie niet springt, is een inglés!), en Riquelme legde weer eens een vrije trap in de kruising (zie foto, deze bal ligt dus 2 seconden later in de linkerbovenhoek). Kortom, het was goed toeven, zeker toen Riquelme na een solo van Messi de 3-0 nog liet aantekenen. Absoluut de moeite waard, en weer een item dat van het lijstje geschrapt kan worden.

Verder eergisteren naar de Casa FOA geweest. Expositie van de bekendste designers en architecten van Argentinië, die een aantal oude opslagplaatsen hadden omgetoverd tot de fraaiste lofts, badkamers, en wat dies meer zij. (http://www.casafoa.com/new/index.php)

En eergisteravond een stukje Argentijnse cultuur opgesnoven. Les Luthiers (http://en.wikipedia.org/wiki/Les_Luthiers), een soort van 5 Argentijnse Hans Libergen/Mini’s en Maxi’s, bestaan 40 jaar en dat was reden voor een feestje. Een gratis openluchtfeestje wel te verstaan. Ze traden op in een park, en uiteraard waren wij van de partij. Samen met zo’n 100.000 anderen. Was wel grappig, en gelukkig kon ik over het algemeen aardig meekomen met mijn Spaans. Veel woordgrappen, en dat viel af en toe niet mee. Verslag in de krant: http://www.clarin.com/diario/2007/11/19/laciudad/h-03401.htm.

1 opmerking:

Harm zei

Tja, dat je met droge ogen het River Plate Stadion durft te betreden zegt genoeg.
Alwaar Nederland bestolen is van een wereldkampioenschap. Denk aan de 6-0 overwinning van Argentinie op Peru, waardoor niet Brazilie maar Argentinie in de finale tegen Nederland kwam te staan. Maar dat weet niemand meer. Zeker niet als je dat niet bewust hebt meegemaakt.
Aaaaa...., alleen de winnaars tellen, niet hoe!