maandag 24 september 2007

Los Volcanes de Chocolate

Toen Karina en ik een aantal weken geleden in restaurant Sucre aten, koos Karina als postre een Volcan de Chocolate. Een soort chocoladetaartje waarbij als je er een lepeltje op losliet een chocolade-lavastroom tevoorschijn kwam. Lekker. Machtig. Lastig te maken? Dat zouden we nog wel eens zien! Vorige week zaterdag het recept op internet opgezocht, ingredienten en benodigdheden (vormpjes) aangeschaft en aan het experimenteren geslagen. Die bewuste zaterdag hebben we er 8 gemaakt, waarbij we er lustig op los gevarieerd hebben met oventijd, oventemperatuur, vulgraad van de vormpjes, etc. Uiteindelijk was er van de 8 eentje (de 7e) die de toets der kritiek kon doorstaan. Voor de zekerheid afgelopen donderdag nog een keertje geoefend: van de 9 waren en 8 goed. Voldoende om de uiteindelijke uitvoering met vertrouwen tegemoet te zien.


Een afgelopen zaterdag was het zover: op vreemde bodem (de keuken van Marcella) moest er gewonnen worden. Het hoofdgerecht bestond uit een groene curry met rijst en salade, gefrabiceerd door ondergetekende. Gemakkelijk te maken, snel klaar, maar hier zijn ze nog steeds erg onder de indruk van de door mij gemaakte Thaise en overige Oosterse gerechten. En toen het toetje. Het viel niet mee, en gelukkig hadden we er eentje over om vooraf mee te oefenen, maar uiteindelijk waren er van de 8 7 prima gelukt. En wederom was men onder de indruk. Voor de geïnteresseerden: http://www.utilisima.com/recetas/index.php?seccion=receta&IdRec=618 Voor overige foto's van de avond: http://picasaweb.google.com/pilar.arrieta/PumasNamibia En o ja: het etentje was ter gelegenheid van de WK-wedstrijd Argentinië-Namibië, door ons met 63-3 gewonnen. Kwartfinales, here we come!

Overig nieuws:

- Vrijdag even op en neer geweest naar Uruguay voor een nieuw 90-dagen stempel, geen problemen dus ik mag nog even blijven.

- Gisteren een hele gezellige Asado (BBQ) gehad bij Bas (mijn nieuwe squashpartner) en zijn vrouw Jobien. Echt Argentijns: erg genoegelijk met veel (goed) vlees en (goede) wijn.

- Deze week weer een aantal afspraken met Nederlanders hier gepland; voor mij erg informatieve gesprekken. Meest gehoorde advies: als je gaat investeren hier; niet teveel!

- Meer foto's: de meest recente home-quiznight http://picasaweb.google.com/pilar.arrieta/TriviaCasaMachuYDante

- Afgelopen vrijdag begon hier officieel de lente, en dat werd gevierd. Alle parken en plaza's tot aan de nok toe gevuld met jongeren met veel bloemen en drank; een heel grappig gezicht. Ook weer anders dan bij ons.


Op de agenda voor het weekend Tucuman in verband met de 3e verjaardag van het petenichtje van Karina, Lucia. Verslag volgt uiteraard.

3 opmerkingen:

Harm zei

Moet natuurlijk wel 'Volcán de Chocolate' zijn.

hael zei

Na onze vakantie in Andalusië waar we dachten wat Spaans op te doen ( helaas niet gelukt) maar wel heel mooie dingen gezien, jouw site geopend. Daar zagen wij onze naam voorbij komen, leuk en ook dat er lekker van gegeten is. Zo te lezen ben je aardig op dreef en bij de familie van Karina aardig ingeburgerd.Daco en Karina het gaat jullie goed. Gr H&E

hael zei

Net terug van een week vakantie in Andalusië. Getracht wat spaans op te pikken maar dat is niet echt gelukt. Je begint al aardig in te burgeren. Leuk dat je heerlijk hebt gegeten.
Groetjes,
Hna sen Els