donderdag 17 april 2008

Onder de rook van Buenos Aires....

… ligt sinds anderhalve dag gewoon Buenos Aires. Na alle opwinding van twee weken geleden (de staking van de boeren is 30 dagen gestopt, er wordt nu onderhandeld), is er nu een nieuw probleem. In de buurt van Buenos Aires staat een aantal velden in de fik, en op de een of andere manier is de rook hier terechtgekomen. Heel Capital Federal (zo noemen de Argentijnen de stad Buenos Aires) is gehuld in de rook. Het zicht is beperkt, autowegen zijn afgesloten, vliegveld is dicht, en alles ruikt naar vuur. Na de staking de tweede unieke ervaring die ik hier op doe; onwillekeurig dringt het verhaal van de 7 bijbelse plagen zich aan mij op. Ik ben benieuwd of volgende week de sprinkhanen volgen.

Ach, brand is erger!

Update: de bijgaande foto is van 100 meter afstand van het gebouw gemaakt. (En dan hou ik er voor de luisteraars even een luciferdoosje naast, anders geloven ze het niet).

4 opmerkingen:

Unknown zei

karina en daco!!! dat ziet er heftig uit...en dan zien en ruiken wij nog niet eens wat...hoelang duurt dit al??? heb jij ook last van je longen daco?? we hebben er hier gisteren en vandaag ook wat op het nieuws over gehoord. hier alles rustig!!!! hoop dat de derde plaag uitblijft..liefs en sterkte vanuit delfgauw, waar wij vandaag zitten. ook namens kees..sterkte!!henny.

Unknown zei

Jeetje, is die Olympische fakkeltocht dan tóch uit de hand gelopen??

Sterkte!!

Anouk & Entse.

Pronkjuweel zei

Jammer van de aanleiding, maar oma zou trots op je Bijbelse kennis zijn geweest Daco!

Ik hoop ook dat meer ellende jullie bespaart zal blijven en dat jullie weer kunnen genieten van zonnige tijden in B.A.

Als je de nieuwe aanwinst van de familie wil zien, moet je even aanklikken op Vincent's MSN. Heel gezellig om er weer een vrouw in huis bij te hebben, vooral omdat Vincenmt eigenlijk alleen maar werkt!
Verder alles goed, dikke kus, Berry

Pronkjuweel zei

alles weer onder controle?
jullie vieren Koninginnedag op de ambassade; laat je nog even horen/zien hoe 't was?

Evie en ik gaan op jacht naar een goedkoop 2-persoonskonijnenhok...

gr. Berry